Megérkezett a BestWax 3 prémium testvaja

Megérkezett a BestWax 3 prémium testvaja

Már régóta dédelgettünk egy álmot, ami 2018 januárjában meg is valósult: elkészült a BestWax első saját márkás, saját fejlesztésű testvaja, ami már kapható a BestWax szalonjaiban is. A piacon sokféle és nagyon jó minőségű testvajak kaphatók, de nekünk volt egy gondolatunk, hogy ebben újat alkotunk. Fogadjátok szeretettel Dr. Jókay Éva gyógyszerésszel, a testvaj fejlesztőjével készített interjúnkat.

Miért testvaj és miért nem testápoló?

A testvaj is testápoló. A megnevezése inkább az állagára vonatkozik. Ahogy a testápoló tejeknél is tudjuk már a megnevezésből, hogy egy lágyabb, folyékonyabb állagú testápolóra számíthatunk. A testvaj arra utal, hogy a klasszikus testápolóhoz képest egy sűrűbb állagú, töményebb készítményről van szó, mely tápanyagokkal dúsított, hogy a bőr számára megadja a maximális kényeztetést.

Miben különbözik a BestWax testvaj a többi, boltokban kapható testvajtól?

A BestWax testvajak kizárólag növényi olajokat, vajakat tartalmaznak, vizet pedig egyáltalán nem. Olyan kombinációban tartalmazzák ezeket a komponenseket, hogy a megfelelő mennyiség felvétele után 1-2 perccel már ne maradjon zsíros érzés a bőrön.

A legtöbb “bolti” testvajban van víz, amitől könnyebben kenhető. Viszont azt mindenki jól tudja, hogy az olaj és a víz nem keveredik. Ahhoz, hogy egy testápolóban – ami lehet testvaj is – stabilan keveredjen az olaj és a víz, ahhoz adalékokat kell beletenni: ezek az úgynevezett szolubilizálószerek ill. detergensek. Ezek a vegyületek pedig 99%-ban nem természetes eredetűek. A testápoló készítményekben lévő víznek – kivéve, ha egy speciális hatóanyag abban oldódik, – nem sok hatása van. Itt viszont ilyenről nincs szó. A bőr vízzel való hidratálásához elsősorban meg kell inni a vizet, nem pedig rákenni. Viszont az nagyon fontos, hogy a bőr mélyen táplált, jó állapotú legyen, hogy meg tudja tartani a megivott vizet, hogy ellenálló legyen a külső környezet behatásaival szemben – ebben pedig nagyban segítenek a jóminőségű növényi vajak, olajok.

Tehát a BestWax testvajak kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, minden felesleges adalékanyagtól mentesek. Széles körben használhatják, akár kisbaba kortól is. Nagyon tömény, emiatt valóban kevés kell belőle (arcra: borsónyi, testre: max . 2 mandulányi, hajra pakolásnak 1 diónyi).

Mivel tömény és jól és mélyen felszívódik, így nem szükséges minden nap használni, a készítménynek ún. „nyújtott hatása” van. 2-3 nap folyamatos használat után már akár elég hetente 2-3x használni, hiszen a köztes időben is mélyen hidratált, puha marad a bőr.

Miben különbözik a 3 féle testvaj?

Csupán az illatukban. Mindegyik testvaj alapja illatmentes. Az egyik testvaj teljesen illatmentes, ezt az abszolút szenzitív, hiperérzékeny bőrre fejlesztettük ki. A másik kettőben pedig van illatanyag.

Gyakorlati szempontból a szenzitív “mindenmentes” és 100%-ban természetes testvajat ajánlhatjuk a baba bőrének ápolására is vagy azoknak, akik “mindenre allergiásak”. A másik két testvaj 99%-ban természetes és 1% illatanyagot tartalmaz.

Kinek ajánlod a testvajakat? Milyen esetben ajánlott használni?

Egyszerű: mindenkinek. Mutatom is, kinek miért jó:

 • Száraz bőr /haj✔️ Mélyen hidratál, táplá
 • Ekcémás/irritált/hámló bőr/haj ✔️ vitaminokban (A-vitamin, D-vitamin, C-vitamin, E-vitamin és Omega-3 zsírsavak) és olajokban gazdag, ami ilyen esetekben nagyon kell a bőrnek és segíti a regenerálódást.
 • Terhességi csíkok, striák megelőzése, vagy az ilyen bőr állapotának javítása ✔️ szintén a benne lévő vitaminok, olajok miatt.
 • Egészséges bőr selymessé tétele ✔️ viszonylag kevés energia befektetésével elérhető.
 • A bőr fiatalon tartására ✔️ az összetevői kiváló anti-aging hatásúak.
 • Idősebb bőr ápolására ✔️ az összetevői kiváló anti-aging hatásúak.

Hogyan használható a BestWax prémium testvaj?

Fontos szem előtt tartani, hogy ezek a testvajak nagyon tömények, és valóban kevés kell belőlük. Ha vendégünk bekeni magát a testvajjal és két perc múlva még mindig zsíros érzése van, akkor legközelebb még kevesebbet kell kenni. Mivel a terméknek nyújtott hatása van, így a legközelebbi használat az lehet egy nap kihagyással is.

 • Lehet naponta használni egész testre. Célszerű este, de ha valakinek a hideg, a szél kikezdi a bőrét (arc, kéz a leggyakoribb, de bárhol előfordulhat), akkor az nyugodtan bármikor használhatja. Az irritált bőrre is teheti, de megelőzésként is használhatja cé
 • Aki nem szereti kenegetni magát, vagy még nem találta el azt a kicsiny mennyiséget, ami a testápoláshoz szükséges, annak lehet ajánlani, hogy egy diónyi mennyiséget tegyen a fürdővizébe: így a vaj elolvad és fürdőolajjá alakul. A hatás garantált: a testvaj finoman bevonja a bőrt egy leheletnyi védőré
 • Hajpakolásnak: érdemes hajmosás előtt a száraz hajra felvinni és minimum 30 percet rajta hagyni, majd következhet a hajmosá Félszáraz hajra nagyon kis mennyiség használhatunk hajvégápolónak.
 • Célzottan is lehet használni, ekcémás, extra száraz (atópiás), pikkelyesen hámló foltokra, vagy csak bármilyen okból irritált ré Ilyenkor ajánlott naponta többször is bekenni a bőrt.
 • Striákra, terhességi csíkokra is használható.
 • Az anti-aging hatást jól kifejti, ha “testpakolásként” használjuk. Ilyenkor masszírozzuk be a testvajjal a bőrt, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a tiszta (esetleg radírozott) bőrre a szokásostól jóval nagyobb mennyiséget vigyünk fel, majd 15-20 perc elteltével zuhannyal mossuk le a felesleget. Ez olyan extra ápolást ad a bőrnek, hogy utána hosszú ideig nem szükséges kenni, mert a hatóanyagok mélyre bekerülnek a bőrbe.
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Személyes információkat nem tárolunk. Szolgáltatásaink igénybe vételével beleegyezel a cookie-k használatába.