A mandulaolaj kiváló hidratáló, mivel olein glicerid lenolajsavat tartalmaz. Ez megakadályozza a pattanások, valamint a száraz és viszkető bőr kialakulását.

E-vitamint tartalmaz, ami ragyogóvá teszi a bőrt, illetve enyhe fertőtlenítőként is használható a sebekre.

Az olyan bőrproblémákat, mint a pattanások és a mitesszerek, gyakran a pórusokban ragadt kosz és zsír okozza. A mandulában található zsírsavak azonban szabályozzák a faggyúmirigyek által termelt faggyú mennyiségét, így megelőzik a pattanások kialakulását. A bőrre kent mandulaolaj csökkenti a gyulladást és eltünteti a kiütéseket.

A mandula bőrfiatalító hatású. Ha mandulaolajjal masszírozza be az arcát, megelőzi az öregedés jeleinek kialakulását, valamint bőre rugalmas és fiatalos marad. Arcpakolás készítéséhez keverjen össze megegyező mennyiségű mézet, mandulaolajat és citromlevet. Ezt az arcpakolást hetente kétszer használja azért, hogy csökkentse a ráncokat és revitalizálja a bőrt.  A mandulaolaj kiváló a szemkörnyéki ráncokra is.A mandulaolaj bőrápoló tulajdonágai miatt hatékonyan kezeli a narancsbőrt. Erősíti és táplálja a bőrt, mivel növeli a bőr természetes ellenállását. A mandula gazdag antioxidánsokban, amelyek számos kézkrém hozzávalói.

MANDULAOLAJAT TARTALMAZÓ TERMÉKEK